Braderij Westerlo : vanaf volgende week woensdag 24 juni is het braderijtijd! Tijdens deze jaarmarkt op en rond de Grote Markt stallen de winkeliers op straat verkoopstanden uit met superkoopjes en is er heel wat animatie.

De braderij start woensdag met de wekelijkse markt. Bij je aankopen krijg je loten waarmee je aankoopcheques kan winnen. Donderdag en vrijdag zijn topbraderijdagen. Op vrijdag om 20 uur is er aan café Den Anker een travestieshow. Allen daarheen! En op zaterdag en zondag is de Polderstraat omgetoverd in een Health Street. In het weekend zorgt Chiro Westerlo ook voor kinderopvang.

Agenda gemeenteraad 22 juni online

De laatste gemeenteraad voor de zomervakantie vindt plaats op maandag 22 juni om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Op de agenda staan heel wat punten met een financiële achtergrond. Zo bespreekt de gemeenteraad onder andere de jaarrekening 2014, de wijzigingen aan het budget van 2015 en de daarbijhorende wijzigingen aan het meerjarenplan van de gemeente en AGB Westerlo. Verder bespreekt de gemeenteraad ook voorstellen voor straatnamen voor drie nieuwe straten. Je kan de agenda online nalezen op www.westerlo.be.

Ook op de agenda: een uitbreiding van de bib

Op zaterdag 27 juni om 19 uur kan je in de bib naar de lezing 'De verborgen kant van een clown' van Els De Schepper. Tickets kosten 5 euro. Je kan ze reserveren op 014 54 94 62 en info@bibwesterlo.be. Meer info over het programma van het feestweekend 20 jaar bib Westerlo vind je op www.bibwesterlo.be.

Vacature technisch coördinator

Is plannen en coördineren iets waar je goed in bent? Kan je van meldingen en opmerkingen over het openbaar domein goede verbeteracties maken? Wil je mee werk maken van een beter, mooier en properder Westerlo? Dan hebben we misschien wel een fijne job voor je! De gemeente Westerlo zoekt immers een coördinator-planner voor de technische diensten. Meer info op www.westerlo.be. 

Zwembad Westerlo bijna een half jaar open

De Raad van Bestuur van AGB Westerlo evalueerde onlangs de eerste werkingsmaanden van zwembad De Beeltjens. Elke maand trekt het zwembad 10 tot 12 000 zwemmers. De helft ervan zijn publiekzwemmers, het schoolzwemmen is goed voor 35 % van de bezetting. Vijftien scholen vonden dit schooljaar de weg naar het zwembad.

Het clubzwemmen en de zwemschool trekken steeds meer zwemmers aan. De meeste mensen kopen een dagticket, 1800 Westerlonaren hebben een meerbeurtenkaart of een abonnement.

De scholen vulden een tevredenheidsenquête in. Daaruit bleek dat de algemene indruk, de afspraken en de dienstverlening erg goed zijn. Men is ook tevreden over de beschikbare ruimte en over de tarieven.

Ook opvallend: de website van de gemeente krijgt sinds de opening van het zwembad een kwart meer bezoekers (gemiddeld 22 000 per maand). De Raad van Bestuur van AGB Westerlo besliste unaniem om de werking en de openingsuren van het zwembad verder te evalueren binnen zes maanden, nadat het zwembad een vol jaar gedraaid heeft.